Nivalan Suunnistajien tavoite on tarjota matalan kynnyksen liikuntaa kaiken ikäisille. NiS on perustettu innokkaiden nivalalaisten suunnistajien halusta jakaa ihmisille elämyksiä. Suunnistamisen kokeilemisen kynnystä pyritään madaltamaan tarjoamalla ilmaisia kuntorasteja kaikenikäisille. Suunnistus itsessään on hyvin elämyksellistä liikuntaa. Jokainen suunnistuskerta on aina pieni seikkailu!

 

Suunnistaessa koet sosiaalisen kanssakäymisen ja luontoelämysten lisäksi onnistumisen kokemuksia. Liikkuminen kartan avulla on palkitsevaa. Ajatustyön ja liikkumisen keskinäinen hallitseminen on lajin kantava elementti. Lajia kokeilleet kertovat, että kartta tempaisee innostavasti mukaansa.

 

Suunnistajien ainutlaatuinen juhlatapahtuma on vuodesta 1949 järjestetty Jukolan viesti. Jukolan viestin yhteydessä naisille on oma Venlojen viestinsä, jota on järjestetty vuodesta 1951 alkaen. Nivalalaiset suunnistajat ovat olleet vuosikymmenet mukana tässä huikean hienossa tapahtumassa. Jukola on omalla ainutlaatuisella tunnelmallansa vienyt tuhansien suunnistajien sydämen. Jukolan erikoisuutena on läpi yön jatkuva viesti, jossa samanaikaisesti suunnistavat niin maailmaan huiput kuin rohkeat ensikertalaiset. Jukolan viesti liikuttaa joka vuosi reilua 15 000 suunnistajaa.

 

Suunnistus on muuttunut paljon vanhojen epätarkkojen karttojen ajoista. Nykyään suunnistajalla on pankkikortin kokoinen EMIT-kortti, johon rastilta otetaan magneettinen leima. Maaliin tultuaan suunnistaja näkee jokaisen rastiväliajan. Maalissa reitinvalintoja on hauska tarkastella yhdessä muiden kanssa.

 

Suunnistus tarjoaa elämyksellistä liikuntaa kaikille. Suunnistus on mukava tapa liikkua yksin tai yhdessä. Lapsille suunnistus tarjoaa luontevan kosketuspinnan ympäristöön ja tuo ”aarteen”-etsintä elementillään onnistumisen ja ilon hetkiä. Suunnistamaan voi lähteä vaikka koko perhe yhdessä!

 

Suunnistuksen ajattelutyö antaa terapeuttista vastapainoa muulle elämälle. Kartan ja karttakuvan vertaaminen ympäristöön saa ihmisen siirtämään ajatukset pois muista huolista. Kartalla pysyminen tuottaa suurta onnistumisen tunnetta. Lajille on tyypillistä myös pummit (=suunnistusvirheet), joihin lajia harrastavat suhtautuvat huumorilla. Pummin tehnyt saa lisäliikuntaa ja virheen korjattuaan onnistumisen elämyksen! 

 

NiS pyrkii tarjoamaan uusille harrastajille opastusta suunnistuksen saloihin. Suunnistuskerho ja kuntorastit ovat oiva tapa lähteä rohkeasti kokeilemaan lajia. Laji on halpa, sillä lajin kokeiluun tarvitset vain ulkoiluvarusteet. Innostuttuasi tarpeellisia välineitä ovat EMIT-kortti, kompassi sekä pitävät jalkineet eli nastarit.

 

Olet lämpimästi tervetullut kokeilemaan lajia NiS:n suunnistuskerhossa ja kuntorasteilla.

Tavataan rasteilla!

Toimintaamme voit seurata myös Facebookissa https://www.facebook.com/nivalansuunnistajat


Etsi